Borsten_Billen_Krijger_Oerman_Mannentraining_Training_Kracht_Competitie

Billen of Borsten

Ik heb een sportpas van de ACLO (sportcentrum Groningen) en dat betekent dat ik voor een prikkie gebruik mag maken van alle sport faciliteiten van de Universiteit.

Ik ben als student zo groen als gras en schrijf me in voor een cursus BBB. Weet ik wat dat is. En met mijn te strakke T-shirt zonder mouwen schuifel ik wat rond in de gangen 5 minuten voordat de les begint en warempel ik ben de enige man – jongen nog maar.

Alleen maar meiden komen naar deze klas en acuut verlies ik mijn stem – ik stop mijn ogen in mijn zak, waar ik ze eigenlijk de kost zou moeten geven, maar dit jongetje heeft nog niets geleerd van vrouwen of flirten.

Billen, Benen, Buik – nu weet ik waar BBB voor staat : een oefening met vooral heel veel stapjes op muziek die de sfeer erin moet brengen, maar ik struikel over de step, links, voor, opzij, achter, step, andere been, naar voren en weer terug…

Ik raak buiten adem niet omdat ik spierpijn heb, maar simpelweg teveel stapjes. Ik denk dat ze dat doen om mannen weg te houden bij zo’n typische vrouwenuurtje in de sportschool.

Geen eens tijd gehad om naar billen of borsten te kijken.

….

Ik zoek naar plaatjes voor mijn blog en zeg tegen mijn vrouw: “Billen of borsten, that’s the question?” —- “Ik heb ze geen van twee” zegt ze… Einde blog denk ik.. Voor ik het weet geef ik er de brui aan. 

Toch vind ik het een fascinerend onderwerp. Met het risico dat men mij seksistisch vindt, dat ik in dit stereotiep van een man gedrukt wordt die nog steeds vastzit in dat machobeeld – vrouwen zijn er voor mijn lust – En dat roept me toch een boel vragen op! Over seksisme, dat vooral. Niet zozeer over billen & borsten, want ik weet waar mijn voorkeur ligt.

Ik moet naar de schooltandarts en ben denk ik een jaar of 8 – Normaal is de tandarts onze buurman van Violenstraat 14, die mijn naam kent, maar nu zit er een vervanger in de bus die op het plein van de lager school staat.

Mijn stoel zakt langzaam onderuit terwijl de tandarts zich over me heen buigt en haar borsten op mijn borstkas drukken. Ik krijg het er warm van, maar heb gelukkig goed gepoetst. Voor altijd in mijn geheugen gegrift.

….

Mag ik wel lust ervaren? Of moet ik mij als man schuldig voelen dat ik jouw borsten opwindend vind? Moet ik mijn ogen in mijn zak stoppen als jij voorbij mij loopt.

Mag ik nog wel naar het museum als daar een schilderij van naakte vrouwen hangt of ben ik dan ook zo’n viezerik?

Durf jij als man nog wel openlijk – naar een vrouw – uit te komen voor wat jij aantrekkelijk vind? Reageer dan alsjeblieft hieronder…

 

Ik hoor het CPB al met een rapport komen: Door al die uren dat mannen naar borsten en billen kijken gaan er jaarlijks 8 miljard aan verloren arbeidsuren verloren! Dat is de consequentie van een maatschappij die langzaam in een genderneutraal kostuum gedrukt wordt – en zelfs de Koning (is daar ook een genderneutraal woord voor?) en de NS mij mijn man-zijn afpakken door “dames en heren” te schrappen en ik een genderneutrale reiziger geworden ben.

Het is lente en op het graf van onze hond staan de narcissen in de bloei – In deze bloem leeft de naam voort van de man die de jacht verkoos boven de liefde – alle vrouwen werden verliefd op Narcissus vanwege zijn schoonheid, maar hij verjoeg ze allemaal. Tegenwoordig moeten de vrouwen de mannen verjagen.

 

In de verte hoor ik een wild geblaat en langs de schaapskooi in het dorp loopt een kudde vrouwen in gestrekte draf. Het is vriendinnen-wandeldag en de drie BBB’s krijgen ineens een andere betekenis 25 jaar na mijn eerste les: Deze (m)ooie vrouwen verjagen de verleiding met Bergschoen, Blote Been en Bolle Buik. Was ik toch maar nooit aan deze blog begonnen.

 

 

TIP:

 

  • Schaam je niet voor wat jij mooi vind

  • Accepteer dat niet alle vrouwen een compliment kunnen of willen ontvangen, maar blijf het wel doen

  • Neem wat vaker een bosje bloemen mee voor je vrouw/vriendin

  • Wees ook BBB: Blij, Bold & Brave

 

Mannelijkheid leven

H3 Het bepalen van je eigen positie als man

HOOFDSTUK 3 - BOEKVERTALING "MÄNNLICHKEIT LEBEN" - BJÖRN LEIMBACH

Mannen en vrouwen  gaan steeds meer op elkaar lijken De afgelopen jaren is zichtbaar geworden hoe verschillen tussen mannen en vrouwen zi
Mannelijkheid leven

H2 OVER VERWIJFDE MANNEN EN MANWIJVEN

Hoofdstuk 2 - boekvertaling "Männlichkeit leben" - Björn Leimbach

De man als probleemgeval Sinds het begin van de vrouwenbeweging, zo rond het eind van de jaren 60, hebben maatschappelijke ontwikkelingen een loop