Pleaser & mr. nice guy

Zeg jij altijd ja tegen je vriendin of vrouw? Vind je het ontzettend belangrijk dat je het altijd 'goed' doet in haar ogen? Hoe goed is dat eigenlijk? En waarom?
Pleaser & mr. nice guy

Fase 2

Liefde 1.0 & Lijf 2.0

“Mama, nu ga je toch niet huilen. Of toon je net als ik je blijdschap met een traan. Ik blijf toch zo graag nog even bij je schuilen. Dan kan ik de storm van het leven weerstaan. Nee, mama, jou vergeten doe ik niet. Jij die altijd voor me klaarstond. Ook al had je zelf verdriet. Ja, tussen ons twee is toch zoveel. Toch zoveel wat ons bindt. Ook al ben ik nu een man.  Maar ik blijf altijd je kind.”- Andre Hazes

 

"Ach wat lief, het is toch zo’n schatje. Hij doet alles voor me", hoor ik geregeld vrouwen zeggen. Ben jij ook zo’n 'schatje' en wil je graag alles doen om vrouwen te laten merken dat je beter bent dan die macho’s? Wil je dienstbaar aan haar grillen en wensen voldoen en constant bevestiging zoeken of je het wel goed doet? Of misschien subtieler: als je geen vrouw of vriendin hebt, maar wel een (of meerdere) praatvriendin(nen), je moet toezien hoe ze het bed deelt met een foute, minder slimme man. En dat terwijl ze haar hart bij jou uitstort omdat je zo’n geweldige lieverd bent; de ideale schoonzoon. Zou je dat graag anders willen?  

 

Vrouwelijk aspect

Het zijn een paar prikkelende vragen die je misschien in de verdediging drukken, en dat is ook de bedoeling. De uitnodiging is om te kijken naar dit thema en jouw relatie met het vrouwelijke aspect. We zoomen hierbij in op de relatie met onze moeder als verzorgster. Wat heb je van haar meegekregen en wat heb je gemist? De noodzaak van het vrouwelijke als tegenpool van het mannelijke, om veiligheid te bieden. Dit is 'liefde 1.0', die ervoor zorgt dat we het liefste (bewust of onbewust) een vrouw zoeken die lijkt op onze moeder en kunnen versmelten door haar veiligheid.

 

Te veel veiligheid kan ook beklemmend zijn, zodat we niet meer weten wat van ons is of van de ander. Dan maakt een vrouw (het vrouwelijke) je verantwoordelijk voor haar gevoelens en emoties en domesticeert jou daar langzaam mee. 

 

Nee zeggen

Na fase 1 waar je 'ja' leert zeggen tegen jouw mannelijke kracht, gaat fase 2 over het 'nee' zeggen tegen teveel vrouwelijke energie. Over het bemoederen dat te veel emotionele invloed op je uitoefent en wat gevolgen heeft voor jouw aantrekkelijkheid. Dit is geen afkeur van jouw vrouwelijke kant, maar een wake-up call gericht op jouw dienstbaarheid aan vrouwelijke invloed die jou in z'n grip heeft. 

 

Ben jij klaar om te werken aan je gedrag ten opzichte van de vrouwen in jouw leven?

Meld je dan aan

Groningen/ Westdorp, Nederland
396,00 (incl. verblijf)
Mark van Breemen

Gerelateerde trainingen

VISIE, VRIENDSCHAP & VRIJHEID

Fase 4

"Men who have lived significant lives, are men who never waited: not for money, security, ease, or women. Feel what you want to give most as a gift
Emotioneel_Mannelijkheid_Krijger_Oerman_Mannentraining_Training_Kracht_Competitie

HARD vs HART: LIJDEN en VERLEIDEN

Fase 3

Pas nadat je 'nee' kunt zeggen ontstaat er ruimte voor een 'ja' – 'JA’ tegen jouw kwetsbaarheid, want strijders met een gesloten hart zijn er al genoe